perjantai 4. marraskuuta 2016

Tekniikan Maailma ja korvakuulokkeiden mysteerit

Periaatteessa!
Tekniikan maailman edellisessä numerossa (20 2.11.2016) on viimein osoitettu kyseisen lehden tämän hetken sisällön syvyys. Se, että tämän tekniikan maailmaa käsittelevän lehden jutut ovat olleet jo pitkään samalla tasolla kuin "iltasanomat selvitti... Katso miksi!" ei liene enää mikään uutinen. Mutta nyt on löytynyt jo eräänlainen pohja.

Tai ainahan se minkä kuvittelee olevan pohja, onkin itse asiassa välipohja, josta löytyy rako vajota vielä alemmalle tasolle.

Tilaukseni päättyi jo 30.10.2016. Miksi sain vielä tämänkin lehden, on toistaiseksi arvoitus. Miksi sitten ylipäänsä tilasin lehden puoleksi vuodeksi itselleni, jos kerran tiesin sen sisällön olevan untuvan kevyttä ja yhtä ohutta - joskaan ei yhtä hauskaa - kuin keskieurooppalainen päiväkänni?

Digi-arkiston vuoksi. Siellä on kohtuullisen hyvälaatuiset skannaukset kaikista lehdistä aina vuodesta 1953 alkaen. Se että skannaukset ovat keltaisia ja puhdistamattomia .jpg-tiedostoja joita pitää selata kömpelöllä ja epävakaalla selainkikkareella vähentää arkiston käyttöarvoa. Mutta toisaalta se lisää lukijan halukkuuttaa laadukkaaseen pdf-muotoiseen arkistojulkaisuun. Tilanteen voikin siis kuvitella olevan kylmän sodan kaltainen. Molemmilla on siihen syynsä.


Tekniikan maailma on kuitenkin tätä päivää. Se on autolehti miehelle joka ajaa saksalaisvalmisteisella autoilla, testivoittaja renkailla, tappiin asti verotetun polttoaineen voimalla. Miehelle joka ottaa juotoskolvista kiinni kuumasta päästä, ja valittaa myyjälle kätensä palaneen. Miehelle jonka "tein itse ja säästin" -henkisyys kattaa kurkku- ja tomaattiviipaleiden poiston kebab-annoksesta. Miehelle jolle kaukosäädin on työkalu. Miehelle jolle ei vittuilla.

Ei tekniikan maailman tarvitse parantaa arkistoaan eikä sisältöään. Lehti vastaa täysin siihen tarpeeseen, jonka sadat parturi-kampaajat kautta maan ovat luoneet. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti