sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Huollossa kotimainen LA-puhelin

Mocoma 59s huolto (Osa 2.)

Pienen sairastamisen jälkeen pääsin jatkamaan ja lopettelemaan tämän "väliprojektin". Ihan ilman kommelluksia ja töpeksintää tämäkään ei mennyt, sillä onnistuin rikkomaan matriisinäytön (kanavanäytön). Onneksi varaosa löytyi helposti. Samalla jäi sitten tekemättä se yläkanavamodaus, koska en minä nyt semmoista viitsinyt alkaa. Joten loppujen lopuksi tämä oli todellakin vain tällainen pieni välipala.

Palaneelle vastukselle löytyi syy antautuneesta transistorista Q17. Vaihdoin trankun sekä vastuksen, ja radio toimii taas normaalisti. Mitattu kuunteluherkkyys FM:llä on -125dBm ja AM:llä -113dBm (-12dB sinad). Lähetystehoja löytyy se 4W per mode ja FM-deviaatio on siinä 4kHz kieppeillä. Radion taakse vaihdoin vielä N-liittimen, jotta sain härvelin ilman adaptereita antennikaapelointiin kiinni. Siinäpä se kokonaisuudessaan, vaikka kuvittelin että tästä jutusta tulisi hieman kattavampi.

Lopuoltahan tämä oli helppo homma, ja ainoa isompi vaiva oli omien töppäilyiden korjaaminen. Kipeänä ei pitäisi tehdä mitään, missä vaaditaan aivotoimintaa... Siellä kun ei terveenäkään pahemmin reservejä ole.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti