sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Asa ASA1196 matkaradion huolto

ASA1196

Minulla on ollut lähes vuoden Asan 1196 matkaradio johon olen odotellut osia. Päätetrankut, kahva, säätimien nupit jne. Sain ilokseni perjantaina postista paketin joka sisälsi kaiken muun tarvitsemani paitsi asemavalitsimen nupin. Itse asiassa paketissa oli kokonainen varaosaradio.

Koin tarpeellisimmaksi vaihtaa ensin pientaajuustransistorit, eli ns. päätetrankut tai mitä nimeä niistä nyt haluaa käyttää. Syy välittömään vaihtoon seuraavassa kuvassa.


Että tuommoista huoltotyötä. Toivottavasti kukaan ei ole moisesta mitään maksanut. Vaihdoin tilalle uudet trankut ja jäähdytyslevyn.


Pikainen testaus osoitti radion toimivaksi minun juottimella hosumisesta huolimatta. Aloinkin siis katselemaan mitä muita osia tarvitsen. Äänenväri ja voimakkuusnupit tietysti, sekä joitain sekalaisia ruuveja. Lisäksi löysin alkuperäisen paristolapunkin. Kaiken tämän siirtelin omaan vanhaan radiooni.

Ongelmaksi sen sijaan muodostui kahva. Näissä asoissa kun se on kiinni kiltisti sanottuna typerästi. Muovista pidikettä on sulatettu ja siten saatu kahva pysymään paikoillaan. Jotenkin en enää pidä ihmeenä että kahvat ovat yleensä näistä hukassa. Ja kas kummaa, en sitten alkanut ähräämään sen kahvan kiinnittämisen kanssa. Ajattelin liimata sen kiinni epoksilla, mutta kun semmoista ei löytynyt sai homma jäädä tältä erää. Radio kuitenkin toimii, ja loppu on kosmeettista joka joutaa odotella... vaikka toisenkin vuoden. Ja tosiaan, sainhan minä vähän puunattua Fennoakin. Tosin ihan vain muovi-osia putsailin, mutta siitä sekin lähtee. Toivottavasti.

Perusteellisemman huoltokertomuksen samanlaisesta radiosta löydät tästä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti