tiistai 28. helmikuuta 2012

Erilainen ja nerokas piirilevypidike

Tiedättehän ne semmoiset "apukädet" jotka aina kaatuvat pöydällä ja aiheuttavat turhautumista? Siis tämmöiset. Vaihtoehtoja on onneksi olemassa, ja vinkin sainkin täältä. Laite on siis vähän toisenlainen piirilevypidike. Penkkiin mahtuu levy jonka toisen sivun pituus on enintään seitsemän senttiä. Mistään korkealaatuisesta tuotteesta ei tässä yhteydessä voi puhua, mutta pikaisen kokeilun perusteella tämä kyllä ajaa asiansa. Työstöjälki on kyllä erittäin rujoa, ja ensimmäisenä piti pari terävää kulmaa viilata vähän pyöreämmäksi. Toivottavasti tämä kuitenkin pysyy ehjänä, sillä kovin jykevää materiaalia tämä ei tosiaankaan ole. Mutta yllättävän painava kokoisekseen, ja pari ruuvinreikääkin on valmiina mikäli tämän haluaa pultata kiinni pöytään. Ja 3.18£ kotiin tuotuna... Ei tätä hinnalla ainakaan ole pilattu.

Jos tästä ei juotoshommiin ole apua (vaikka uskon kyllä että on), niin ainakin testattava/mitattava piirilevy pysyy nyt paremmin paikoillaan. Uskoisin myös että pintaliitoshommissa tämä on huomattavasti parempi kuin perinteinen "kolmas käsi", sillä levy pysyy taatusti vaakatasossa. Valitettavasti yhtään SMD-projektia ei nyt ole tekeillä, joten käytännön testaamiset jäävät tulevaisuuteen.

Uskallan kuitenkin jo nyt suositella tätä pientä elämän helpottajaa vaihtoehdoksi silloin kun perinteinen "kolmas käsi" ei täytä tehtäväänsä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti