keskiviikko 17. elokuuta 2011

Blogi on saanut lahjoituksia!

Olen yrittänyt pitää kaikenlaisen mainostuksen parhaani mukaan poissa tästä blogista, mutta nyt täytyy tehdä pieni poikkeus.

Sain lahjoituksena (lue: ilmaiseksi) kaksi radioita. Philips BSF290U ja Fenno Jehu F-212TV. Molemmat ovat todella pieniä ja kauniita bakelliittiradioita. Yleisvirtalaitteita ilman ULA-taajuuksia. Philips on noin vuodelta 1950 ja Fenno on pari vuotta nuorempi. Potentiometrien nuppeja puuttuu kolme ja philipsistä on pari putkea irti. Muutoin radiot ovat hämmästyttävän hyvässä kunnossa. Sisältäkin täysin alkuperäiskuntoisia. Toki en ole näiden toimivuutta kokeillut, yleisvirtakoneet kun ovat suhteellisen vaarallisia touhuta ilman erotusmuuntajaa. Eikä näissä ehkä se toimivuus ole minulle edes kovin tärkeää, vaan tuo kaunis ulkonäköja näppärä pieni koko. Etenkin kun jostain saan nupit noihin säätimiin ja vähän pölyjä ja muita likoja pois nämä toimivat ihan koristeinakin.


Mistä sitten nämä sain? Vastaus kysymykseen on Kitarakuu. Tämä on tamperelainen kitaroita ja vanhoja vahvistimia rassaava firma. Sijainti on hyvin lähellä nykyistä asuinpaikkaani, ja siksi sinne eksyinkin räkkiruuveja kyselemään. Ruuveja ei ollut, mutta radiot sain. Mukava juttutuokiokin tuli siinä vietettyä. Erittäin lämpimästi siis suosittelen tutustumaan kyseisen putiikin toimintaan. Olihan siellä paljon mielenkiintoisia vahvistimia, efektejä ja kitaroita.

Kiitos näistä, harvemmin nykyään ilmaiseksi radioita saa jos ei roskiksesta tai kaatopaikalta löydä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti