maanantai 7. helmikuuta 2011

Modataan Squier Classic vibe Telecaster

Squier Classic vibe Telecaster

Tein tuossa taannoin ns. Sulo Wilenit ja ostin (kun halvalla sain) Squier CV 50's Telecasterin. Vaikka kitara sinällään onkin oikein mainio, löydän kyllä aina parantamisen varaa näistä. Tai siis ei ehkä voi puhua parantamisesta, vaan omien mieltymysten mukaiseksi muuttamisesta. Tähän kitaraan tuli vaihdettua vain talla, mikit sekä kaikki muu elektroniikka. Tässä lyhyt kuvakooste askarteluhetkestä.

Lähtötilanteessa. Pyyhe tai jokin muu pehmeä kangas kannattaa laittaa pöydälle mikäli ei halua kitaran taustapuolelle naarmuja.

Elektroniikkapuoli purettuna ja tallakin on jo irti. Positiivinen yllätys oli sähköä johtava maali koloissa. Nyt ei tarvitse kupariteipillä tehdä häiriösuojausta.

Tinailut alkavat. Vinkkinä mainittakoon se, että potentiometrien kuoresta pitää viilata pinnoite pois jos siihen haluaa saada juotokset tarttumaan.

Uusi modernimpaa mallia oleva talla, sekä tallamikki paikoillaan. Talla on Gotoh ja mikki on Lundgren Vertigo.

Tallamikin resistanssi on mielenkiintoinen ja toki speksien mukainen.

Kaulamikin kuorelle piti tehdä erillinen maadoituspiuha, koska käytän telecasterissa neliasentoista mikkikytkentää. Tämäkin mikrofoni on Lundgren Vertigo. Kiinnitin myös huomioni kaulataskun erikoiseen jyrsintään. Mitähän tuolla on haettu, vai onkohan Hui Lai Lee:n CNC-kone karannut käsistä...

Otelaudassa on aika nätti kuvio. En tiedä onko tuo normaalia näissä, mutta tuommoinen se on koko kaulan matkalta.

Mutta. Loppu hyvin kaikki hyvin, sain kitaran takaisin kasaan ja laitoin vielä Auroran mustat kielet siihen kiinni. Ei mitenkään paras valinta, mutta näyttää hyvältä. Viimeinen homma kielien kiinnittämisen jälkeen olikin vain ruuvien kääntelyä kielien korkeuden sekä hienovireen säätämiseksi.

Mainio peli tämä on toki jo tehdaskuntoisenakin (no ne säädöt täytyy tehdä joka tapauksessa), ja jos noin 300€ kitaralle on tarvetta (ja vaikka ei olisikaan), suosittelen ehdottomasti harkitsemaan tätä "classic vibe" sarjaa. Mitään isompia ongelmia en ole havainnut, ja yleisesti työn jälki on erittäin siistiä. Esimerkiksi tallan vaihtaminen ei ole mitenkään välttämätöntä, mikäli tykkää vintage-tyyppisestä kolmen tallapalan systeemistä. Alkuperäiset mikitkin ovat ihan kelvolliset. Olin myös varautunut tekemään tähän uuden satulan, mutta sille en sitten kuitenkaan löytänyt tarvetta. Alkuperäinen on muovia, mutta hyvin tehty ja pienellä viilaamisella se ei enää ole edes ahdas ja kitara pysyy hyvin vireessä. Tästä saa hyvän kaverin 5E3 deluxe vahvistimelle.

1 kommentti :

  1. Vittu miä rakastan lukee näitä sun juttuja!!!!

    VastaaPoista