keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Milde 551/ASA 597 Kunnostus ja huolto (Osa 5)

On aika päättää tämä projekti. Niin paljon tuota koneistoa on tullut tuijoteltua, että jos joskus vielä tulee vastaava Asa 597 vastaan, niin sen kyllä tunnistan. Kaikenlaista ongelmaa ja "ongelmaa" on kyllä ollut, mutta aivan tolkuttomasti olen oppinut uusia asioita näistä "super" putkiradioista. Tästä kuuluu ehdottomasti kiitos kaikille suomen radiohistoriallisen seuran keskustelupalstalle kirjoittaville henkilöille. Apua, vinkkejä ja ideoita on tullut todella paljon, samoin varaosia sekä cd-levyllä pari kirjaakin. Kiitos!

Millaisen yhteenvedon tästä nyt sitten osaisi tehdä..? Radioon tuli vaihdettua paljon osia, mutta lopulta en siihen mitään lisännyt tai mitään poistanut. Kotelo tuli hiottua ja pintakäsittely uusittua. Tein jopa logosta uuden siirtokuvan. Eli mistään "museaalisesta kunnostuksesta" on ihan turha puhua, eikä se missään vaiheessa ollut tarkoituskaan. Tarkoitus oli opetella ja tutustua tekniikkaan, ja siihen tämä on ollut minulle mitä parhain projekti. Laite oli täysin mykkä kun sen sain, nyt siitä tulee ääntä. Voin siis varmaan sanoa, että jäin voiton puolelle tässä projektissa. Käytin radiota myös arvioitavana paikallisessa RTV-huollossa suhteellisen voimakkaan taustahurinan vuoksi, ja siellä samalla myös virittivät tämän. Monena iltana viikossa on tullut plärättyä lyhyet aallot läpi, ja paljon sieltä on asemia löytynyt. Yllättävää ei ole se, että nyt virittämisen jälkeen niitä löytyy jopa enemmän. Ihan maailmanympärimatkoja tällä ei tehdä, mutta etenkin venäläistä puhetta ymmärtävälle ohjelmaa olisi tarjolla paljonkin. Taustahurinakin on lopulta vain ominaisuus.

Enää täytyy etsiä radiolle jokin soveltuva paikka missä sitä voi pitää, ja sillointällöin myös kuunnella. Kaappiin tätä ei piiloon viitsi laittaa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti