perjantai 28. tammikuuta 2011

Milde 551/ASA 597 Kunnostus ja huolto (Osa 4)

Logoilua

Aamupäivästä sattui olemaan muutama tunti joutilasta aikaa ennen päivän pakollisia aktiviteetteja, joten päätin siirtyä hetkeksi pois elektroniikasta ja tehdä jotain muuta. Ja koska tämän radion puukotelokin vaatii pientä kunnostusta, ajattelin että voisin tässä välissä tehdä jotain siihen liittyvää. Päätin tehdä "Milde radio" logon, joka on siirtokuvana tuossa radion alareunassa.


Kuten kuvasta näkyy, on logo varsin huonossa kunnossa, ja lähtee siitä todennäköisesti kokonaan irti jos satun aivastamaan koteloa kohti. Tämä on itseasiassa tilanne myös kotelon lakkapinnalla, tai sillä mitä siitä on jäljellä.

Aloitin logon tekemisen sillä, että otin logosta mahdollisimman tarkan valokuvan. Avasin sen gimp-ohjelmalla ja aloin piirtämään uutta logoa vanhan päälle. Jos jollain lukijalla on graafisen alan koulutus tai kokemusta, älä ole huolissasi. En aio nyt selittää aloittelijamaista toimintatapaani tämän tarkemmin. Olen ihan varma että tähän hommaan on parempiakin tapoja, tai ainakin helpompia. Mutta yhtäkaikki, sain logon tehtyä mielestäni oikein hyvin. Ja etenkin kun lopullinen tulostuskoko on vain noin 20% piirtämäni kuvan koosta, ei pienet röpelöt haittaa. Parempi vaan ettei näytä suoraan tehtaasta tulleelta, kun radio ei muutenkaan sitä ole.


Tuommoinen siitä sitten tuli. Harmaa tausta on hämäystä, oikeasti se on läpinäkyvä. Jonkin verran teki mieli muokata tuota oikean reunan "siivekettä" lähemmäs PacMan:n muotoa, mutta en antanut sisäiselle nörtilleni moista valtaa.

Tämä kuva siis tulostetaan vesisiirtokalvolle jota pienoismallien tekijät käyttävät. Minulla sitä jossain on, en vain nyt tiedä missä. Homma on varsin yksinkertainen noin pääpiirteissään, mutta yllättävän vaikea saada onnistumaan hyvin. Kalvo on nimittäin erittäin ohutta ja menee kippuraan helposti, jolloin se on pilalla. Ja sitäpaitsi en ole koskaan puulle kokeillut sitä kalvoa laittaa. Mutta onneksi sitä ei nyt heti tarvitse tehdä, vaan kotelo pitää vielä hioa ja puunata muutenkin. Eli tähän palaamme kyllä myöhemmin uudelleen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti