torstai 27. tammikuuta 2011

Milde 551/ASA 597 Kunnostus ja huolto (Osa 3)

Tänään on ollut ihan hyvä päivä. Sain heti aamusta oikein koti-ovelle tuotuna sen Y1 kondensaattorin, joten pääsin hetimiten radion kimppuun (no en ihan heti, oli kyllä valitettavasti muutakin tekemistä). Mutta iltapäivällä kuitenkin. Juottelinkin siis kannukonkat paikoilleen ja laitoin tuon häiriönpoistokonkan myös. Tämän lisäksi laitoin virtapiuhan ja lisäsin 315mA sulakkeen. Vähän väliaikaisen oloinen tuo sulakeviritelmä on, täytyy katsoa jos keksin siihen jonkun siistin tavan tekemättä lisää reikiä chassikseen. Olen nimittäin sitä mieltä että tuo sulake on siinä hyvä olla.


Tässä vaiheessa kun kaikki oli jälleen kasassa, sormet suorastaan syyhysivät päästä kokeilemaan radiota. No kokeilinkin, mutta ei sieltä keskellä päivää oikein mitään kuulunut.Yhden venäläisen aseman löysin. Iltaan piti odottaa...

...ja odottelinkin. Jo vain rupesi kuulumaan, mutta yllätyksekseni eri bandilta kuin päivällä. Päivällä luulin että vain bandikytkimen keskiasento toimii, mutta yllätyin suuresti kun huomasin asennon I olevan täynnä asemia. Tai siis täynnä periaatteessa. Kaikki mitä löytyi oli ihan vierivieressä ja millivirityksellä. Jokatapauksessa radio siis periaatteessa toimii, enkä ainakaan touhuamisellani ole sitä enempää rikkonut. Ei sieltä mitään kuulunut kun sen sain. Eli voiton puolella ollaan ja reilusti!

Huomasin kuitenkin siinä testaillessani, että viritysindikaattori ei toimi. Putki kyllä hohtaa vihreänä, muttei reagoi viritykseen. Tähän saattaa vaikuttaa se, että en ole muistanut hakea työhuoneelta (lue: varastosta) yhtä 20nF konkkaa siihen. Se on pakko huomenna muistaa. Mutta sitä yhtä osaa lukuunottamatta on kaikki muut vaihtamista vaativat osat nyt vaihdettu. Eihän nuo modernit osat tuossa hyvältä näytä, mutta niillä nyt on mentävä mitä on.


Seuraava homma on tuon "kissansilmä" putken saattaminen toimintaan. Toivottavasti se on siitä yhdestä konkasta kiinni. Jos ei ole, niin sitten jostain muusta... selvinnee huomenna. Tuo ei minua varsinaisesti huoleta korjaamisen kannalta, uskon vakaasti että saan sen kyllä kuntoon, mikäli putki vain on ehjä. Se mikä minua vähän huolettaa on nuo muut bandit. En nimittäin osaa tehdä viritystä keloille ja säätökonkille radion sisällä, enkä toisaalta omista siihen tarvittavia laitteitakaan. Mielenkiintoista toimintaa on siis luvassa... Ehkä minulla on tilaisuus nyt oppia jotain uutta. Se näissä jutuissa minun mielestäni onkin parasta. Ei siis se mitä jo osaa tehdä, vaan se mitä vielä voi opetella!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti